Kvelertask

«Kvelertak» til Skudefestivalen

Bandet Kvelertak er klar for Skudefestivalen 2017.

– «Da fikk både vi og alle Kvelertakfans julepresang i god tid før jul» skriver leder Olav Torkelsen i en pressemelding.

Kvelertak spiller på Skudefestivalens åpningsdag, torsdag 29. juni i Karmøybanken Arena.

I flere år har vi vært på jakt for å sikre oss heavymetalbandet Kvelertak og nå er de klare til torsdag 29.juni i Karmøybanken Arena.

Allerede for syv-åtte år siden gjorde gruppen seg bemerket da de spilte på by:Larm, noe som sikret dem en opptreden på Roskildefestivalen samme år i tillegg til Øyafestivalen og Hole in the Sky. Det ble platekontrakt og med låter som «Mjød» og «Ordsmedar av rang» nådde de også et internasjonalt publikum. Musikkvideoen til «Mjød» ble for eksempel to uker på rad på BBC kåret til Ukens singel.

Med sitt første album Kvelertak, innspilt i USA, fikk strålende kritikk og bandet vant to priser under Spelemannsprisen i klassene rock og årets nykommer. Albumet ble spilt inn i USA. Det mottok strålende kritikker og sikret Kvelertak priser i klassene rock og årets nykommer under Spllemannsprisen i 2010. Enda mer heder ble det på gruppen da de i 2011 mottok Statoilstipendet på en million kroner under by:Larm.

Internasjonalt pekte også pilen oppover med turneer ute i Europa og USA. Ny Spellemannspris ble det også, denne gang, og det i klassen metal for sitt andre album, Meir. Nok en gang til Roskilde der også Metallicavokalisten James Hetfield ble oppmerksomme på dem, noe som førte til at de for to år siden var oppvarmerne på Metallicas «By Request Tour.

I fjor 2015 turnerte bandet med Slayer og Anthrax i Europa. Tidligere i år kom Kvelertak med sitt tredje album, selvproduserte Nattesferd. Gruppen har nettopp avsluttet en turne i 24 europeiske byer i 11 land i tilknytting til dette albumet.

Billettsalget er igang på Ticketco.no