Foto: Kari Nygard Tvilde

Årets festivalåpner

Foto: Kari Nygard Tvilde

Generalsekretær i Den Norske Turistforening, Nils Øveraas, åpner årets Skudefestival.

«Vi har alltid sagt at festivalåpneren enten skal ha tilknytting til kystkultur, sjø, reiseliv, Skudeneshavn/Karmøy eller olje,» sier festivalleder Olav Torkelsen  og fortsetter

«Det er vel ingen forening i Norge som har flere medlemmer enn DNT. Mange forbinder foreningen med friluftsliv på fjellet, men mange vet ikke så mye at de også har engasjert seg sterkt i friluftsliv ved kysten som turer med kajakk og kano samt gamle fyrstasjoner som overnattingssteder» og avslutter «På tidligere festivaler har der blitt arrangert truer ut til Geitungen fyr. Haugesund Turistforening didponert den, men det er for tiden stengt fordi man må få utbedret kaiområde slik at båter igjen kan legge til der. Det hadde vært flott om man til festivalens 25-årsjubileet neste pr kunne tilby utflukt til dette flotte fyret».