skip to Main Content

Årets første artister klar!

Mange lokale artister klare til Skudefestivalens 25-årjubileum:

JANOVE, BLEST, PLUMBO, DET BETALES OG HEINE TOTLAND

Selv om det er mer enn fem måneder til årets Skudefestival har leder av festivalen Olav Torkelsen de første navnene klare til Skudefestival nr. 25.

Det blir stort «Best of Beatles» show som gratis utekonsert på lørdagen når Det Betales trør til med alle de kjente Beatles lateen og det med høy allsang factor!

Gratiskonserten på fjorårets festival stod Heine Totland for med sitt Rock and Roll Circus der de beste Rock and Roll-låtene fra 50- og tidlig 60-tallet ble presentert. I år er Heine på plass igjen, men denne gang på dansekvelden i Karmøybanken Arena. Denne humørpillen av et band får stemningen i taket, og er perfekt for en festkveld i alle aldre. Etter suksessen med musikalen «Buddy Holly, The Musical» i 2010 og hundrevis av konserter med «Buddy Holly, The Concert», sørger bømlingen for et heidundrende rockeshow. Karmøygruppen Just4You blir også med på dansekvelden.

Blest spiller sin første kirkekonsert når de på festivalens åpningsdag stiller i Falnes kirke. Med bl.a. Paul Hansen, Torbjørn Økland og Carl Øyvind Apeland på scenen sammen med Marie Klåpbakken fra Gudbrandsdalen på fiolin blir det nok en magisk kveld på den første kirkekonserten Blest har opptrådd på.

Kaizers har tidligere opptrådd på Skudefestivalen (2009). Nå er frontfigur Janove Ottesen klar for Skudeneshavn igjen og da med sitt nye konsept Janove. Nylig slapp han ut sitt nye album Hengtmann og i februar er det allerede utsolgt på mange av konsertstedene på Hengtmannturneen omkring i Norge. Albumet er i stor grad spilt inn live. «Jeg står fortsatt med en fot i rocken og den andre i teateret», sier Janove». Gjennom albumets åtte låter viser den gamle Kaizersjefen nok en gang sin fulle bredde som komponist fra den storslåtte balladen “Våpen” med Ane Brun til Beastie Boys inspirerte “Drittsekk” med OnklP.             «Det blir en spennende åpningskveld i Karmøybanken Arena», sier festivalsjef Torkelsen og forteller videre at gruppen Plumbo avslutter konsertene i Karmøybanken Arena. Gruppen fikk i 2010 en hit med sangen «Møkkamann» og vant Spellemannprisen 2011 i klassen årets hit. For to år siden 2016 kom bandets sjette album Haraball. Da spurte de fansen om hvilke låter de ville høre på konsert i 2017 og responsen var enorm. Et show på under to timer ble for kort tid.

Plumbo blander sjangre som folk, boogie, pop og rock.  Musikken deres lager god stemning. De er et rutinert liveband med bredde, variasjon og ikke minst godt «trøkk». Pur spilleglede, entusiasme og allsang hører hjemme på konsertene.

«De siste 6-7 artistene til årets jubileumsfestival vil være klare om kort tid når kontraktene er undertegnet» avslutter Torkelsen som presiserer at Skudefestivalen er ingen ren musikkfestival, men en kystkulturfestival. «Men for å tilfredsstille publikum må vi ha musikktilbud i alle sjangre og som fenger bredt».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top