skip to Main Content

Statsråd Ola Elvestuen åpner Skudefestivalen 2019

Foto: Bjørn H. Stuedal, Klima- og miljødepartementet

Skudeneshavn ble i fjor, etter en kongelig resolusjon, fredet som kulturmiljø. Området som fredes omfatter 180 eiendommer.

-Med fredningen sikrer vi en helt spesiell og godt bevart kystby. Her ser vi utviklingen fra et strandsted basert på sildefiske til ladested med handel og byfunksjoner, sa klima-og miljøminister Ola Elvestuen like etter fredningen ble offentliggjort.

På bakgrunn av fredningen passer det riktig godt at det blir statsråd Elvestuen som åpner den 26. Skudefestivalen. Den unike bebyggelsen i Gamle Skudeneshavn skaper en flott ramme for vår festival og spiller en meget viktig rolle for at alle som besøker festivalen og Skudeneshavn ellers i året trives så godt hos oss.

Skudeneshavn kulturmiljø er den tolvte kulturmiljøfredningen i Norge og den tredje i Rogaland, flere enn noen andre fylker. Ved å frede et kulturmiljø freder man helheten i området, ikke bare enkeltobjektene. Fredningen skal sikre de kulturhistoriske og arkitektoniske verdiene i gater, havnebasseng, brygger, allmenninger, park, hager og andre grøntområder. Fredningen skal ikke være til hinder for at Skudeneshavn opprettholdes og videreføres som en levende by med boliger, handel og annen næringsvirksomhet.

Statsråd Elvestuen blir den femte statsråd eller tidligere statsråd som åpner Skudefestivalen. Gunnar Berge, Thorhild Widvey, Olav Akselsen og Anne Enger har alle tidligere vært festivalåpnere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top