skip to Main Content

Årets artistliste tar form!

Stavangerkameratene spiller opp på lørdagen. Pressebilde

KYSTKULTURMUSIKK I FOKUS

Skudefestivalen er en kystkulturfestival og da er det flott at alle artister med unntak av to hører hjemme i Rogaland, de fleste i vår egen region. Allerede åpningsdagen, torsdag 4.juli i Karmøybanken Arena, er kystkulturmusikk i fokus i en kveld vi har kalt Irish Stew. Artistene hører riktignok hjemme i Rogaland, men har nok kystkultur og irsk musikk i ryggraden. Keipstein, er et seksmannband  fra vestsiden av Karmøy. Sangen «Øya i Vest» er sett over 10 000 ganger på YouTube. Den andre gruppen som blir med og krydrer kvelden er en gammel kjenning i Skudefestivalen, The Harbour Folk Band. Gruppen frontes av Richard Harris og blant andre medlemmer i gruppen er Stian Tønnesen (tidl.Tramps) og bluesartisten Eric «Slim» Zahl.

Også de andre dagene under Skudefestivalen står irsk musikk i fokus med irske Skirmish som kommer ens ærend fra vestkysten av Irland. Og da er så absolutt Råseglarhuset den rette arena.

Rogalandsartister vil prege Karmøybanken Arena hver kveld. Ole Morten Velde stiller fredagskvelden med sitt «Handle with care-Roy Orbison». Karmøygruppa Det e feigt å øva med Karmøys fremste musikere er med på samme arrangement. Samme sted blir også arena på lørdag for Rogalands meget populære Stavangerkameratene.

Også gratis utekonserten lørdag blir dominert av lokale artister. Blest, som trollbandt publikum på fjorårets kirkekonsert. Selvsagt har Haugesundsgruppen med seg den eminente fiolinisten Marie Klåpbakken og det blir nok gjenhør med sanger som «I dine sko» og fra deres album «Va det alt?» som kom ut for få dager siden.

Britt-Synnøve Johansen,  -Norheimsartisten spiller på mange strenger. Denne gang kommer hun med «We’ll meet again» på Verkstedet fredag ettermiddag. Hun presenterer sanger fra tiden rundt 2. verdenskrig samt fra etterkrigsårene. Hun vil også fortelle historier rundt disse sangene. På kvelden samme sted er det klart for Bjørn Berge Electric Band som har med seg Odin Staveland, trommeslager/vokalist/multi instrumentalist, kjent fra Vamp. Torsdag inntar kanskje Norges mest kjente viseartist Ole Paus scenen på Verkstedet i den tradisjonelle konsertserien «Mot midnatt med….».

Humor har alltid sin plass i Skudefestivalen – i år er det Dag Schreiner «Dags beste» som skal fylle Kulturhuset i fire kvelder mens Voice of Joy har årets kirkekonsert. Det vil og bli gratiskonsert lørdag ettermiddag med Slogmåkane.

Billettsalget starter på TicketCo fom 1. mai

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top