skip to Main Content

Festivalkunstner 2019

Erlend Briggar Larsen blir  festivalkunstner 2019

Årets festivalutstiller i Skudefestivalen, Erlend Briggar Larsen er oppvokst i Haugesund. I 1992 begynte han på Kunsthøgskolen i Bergen der han fullførte hovedfag i tegning. I 2003 tok han Master of Fine Arts i New York Academy of Arts, og studerte en periode på Ruskin College of Fine Art i Oxford. Briggar Larsen har to ganger vært med på Høstutstillingen, hatt mange separatutstillinger, bl.a New Hope Arts i USA. I 2002 fikk han stipend fra USA-Norway Fullbright Foundation og New York Academy of Art.

Om seg selv sier kunstneren “Tegning er en naturlig del av meg. Det er et utrykk for meg selv, mine tanker og følelser. Jeg kan bare håpe på at strekene mine taler til andre mennesker også. Når jeg tegner, mister jeg meg selv. Jeg smelter sammen med situasjonen og motivet og det oppstår en nærhet som jeg ellers ikke opplever. Noe som særlig opptar meg er temaene tid, rom og bevegelse. Jeg liker å komme til det skjæringspunktet hvor ting enten oppstår eller blir tilintetgjort. Som arbeidsform tar jeg ofte utgangspunkt i menneskekroppen. I starten har jeg bare en vag tanke om det ferdige bildet. De forskjellige aktmodellene som jeg tegner, inspirerer og påvirker motivet. Stillingene de inntar varer fra noen minutter til flere timer. I tegneprosessen skapes nye mennesker. Noen ganger smelter de sammen og blir til noe helt annet. Andre ganger forsvinner de helt hen. På et visst tidspunkt så må jeg si stopp. Verden er i konstant forandring og kan kanskje føles kaotisk. Gjennom tegningen lager jeg min egen virkelighet. En verden i endring blir fryst i min egen lille skapelsesprosess.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top