Nyheter

Vel blåst!

VI KLARTE DET IGJEN!

Ja, vi klarte det sammen med vårt flotte trofaste festivalpublikum! – Etter to års ufrivillig pause fikk vi endelig avholde Skudefestival igjen.
Og for en festival det ble! Drømmevær de første to dager selv om vi fikk utfordringer med regn fredag kveld og lørdag kveld uten at det stoppet festivalstemningen.
Rolig åpning med en fantastisk trompetkonsert i kirken etterfulgt av lokalpopp i teltet som virkelig ble satt pris på.
FordRekord spår vi blir ett hett poppnavn i hele Norge fremover. Disse guttene har virkelig kvalitetsmusikk å fremføre.
Keipstein da, -at det går an!Den gjengen med gullfine karer med sin egen musikk som vel må betegnes som et Karmøyfenomen.
Blodfansen deres løfter dette bandet og musikken til høyder som mange av de største artistene i Norge bare kan drømme om.
Frode Alnæs på kveldskonsert på Verkstedet er jo en festaften i seg selv!
Fredag bød vi på to av de beste sangfuglene vi har med Britt Synnøve Johansen på ettermiddagen og Hanne Sørvaag om kvelden.
Begge med fulle hus og begeistrede tilhørere.
I Karmøybanken Arena forsøkte vi oss med noe helt nytt i år, nemlig Humorgalla.
Vi hadde etter ønsker fra publikum hentet inn to forskjellige standup-komikere fra øverste hylle.
Henrik Fladseth åpnet før køen i baren hadde gitt seg og det bidro nok til at ett fullsatt telt ikke ble så rolig som vi kunne ønsket slik at alle fikk med seg alle gode poeng.
Hans Morten Hansen fikk litt mer ro og fokus og samlet sett ble dette en flott kveld hvor «Lille John» spilte opp med frisk festmusikk utover de sene kveldstimer.
Lørdag var det klart for det som mange mener er årets høydepunkt! Ettermiddagskonserten med Slogmåkane er vel det inslaget som vi aldri kan ta av programmet. Også i år ble det en fest som overgikk det meste. Oppvarming ble gjort av godeste Kvednabekkjers som også spillte opp på Råseglarhuset om kvelden. Årets gratiskonsert på torget sørget Frode Vassel band for. Han fikk virkelig vist seg frem med sin utrolige stemme!
Kvelden i teltet var finalen med Karmøy’s egne Ramsalt som åpnet før BigBang med Øystein Greni i spissen fikk stemningen til å ta av.
Nytt av året var også vår satsing på barn og unge ved å benytte vårt nye Bade Olena anlegg til å bli til Palme Olena!
Hawaii-preget var den røde tråd og teltet og bryggeanlegget ble fyllt opp av barn gjennom hele festivalen!
Dette ble en ubetinget suksess, og vi vil bygge videre på dette med enda mer program til neste år!
Kunstutstillinger, demonstrasjon av gammelt håndverk, salgsboder med nipps og masse forskjellig mat… -Det er det som er Skudefestival med stor S!
Var alt bare fryd og gammen spør du kanskje? – Nei vi lærer fortsatt nye ting selv etter så mange festivaler, og har allerede notert oss at vi må sørge for bedre flyt i servering i teltet, og Cashless betalingsløsningen vi hadde må grundig evalueres og forbedres.
Humorgalla i festivaltelt var nok ikke ideelt da kanskje de fleste har kommet for å høre på stand-up, mens andre kommer for å treffe andre og ha det gøy.
Vi elsker begge kategoriene, men vil nok i fremtiden legge bedre til rette for at begge skal finne sin egen plass!

Alt i alt er vi som arrangører overveldet av vårt flotte trofaste publikum som er med å gjøre festivalen til det den er!

Tusen takk til dere alle for i år og velkommen tilbake til ny festival neste år!